top of page

 

"I husene finnes hemmeligheter. Noen av dem er mine. Noen av dem vet jeg ikke engang om."

Vi som betraktere må gjette oss til hvilke hemmeligheter husene og landskapene til Per Cristinius Tollefsen rommer. Det vi ser er konkret nok, et hus, en stol på en terrasse, en kvinneskikkelse, men det er ikke sikkert at historien i bildet handler om det vi ser. 

Vi kan selv dikte oss inn i Tollefsens verden, en verden som for øvrig går litt på skjeve. Og det er nettopp ”skjevheten” som skaper den spesielle stemningen i bildene hans. Det er noe drømmeaktig over motivene, som blir understreket av farge- og penselbruken. Ofte ulike jordfarger i pastell-aktig balanse, så kanskje et overraskende innslag av røde elementer. Et ansikt – en plante? Valget er vårt.

Tollefsen foretrekker akryl, ofte kombinert med konturer av kullstift, når han maler. Han liker hurtige, brede penselstrøk og jobber mye med store flater. 

Per Cristinius Tollefsen har malt og tegnet siden han han var i 20-årene og er selvlært. Han har sitt atelier i skogkanten rett utenfor Sandefjord. Etter hvert er han blitt en respektert og populær kunstner, som kan vise til en lang rekke utstillinger landet rundt.

Anchor 1

KONTAKT

 

pertolle@gmail.com

Tel: +47 47 24 20 50

 

  • Facebook Black Round
IMG_1285.jpg
DSC_1154.jpg
bottom of page